HTML

Alternatív - Az alternatív zene mindenkié!

A blog célja főként a magyar alternatív zene megismertetése.

Rovatok

Friss topikok

  • Kovács B.: @Nebolah: köszi, nincs listám, maximum a windows media plaxeremben, ezektől gyűjtöttem össze minde... (2010.07.17. 12:28) Mi az az alternatív zene?

Archívum

2010.01.02. 21:49 Alternative

Mi az az alternatív zene?

Alternatív zene

 

Az alternatív zene eredete

Az alternatív zene, amit egyébként sokan alternatív rocknak, vagy röviden altrocknak, netán alternak is neveznek egy 1980-as években megjelenő zenei irányzat, melynek atyja az indie-rock.

Az alternatív zene tulajdonságai

Az alternatív zene az underground tulajdonságait hordozza. A műfaj képviselő általában a saját útjukat járják az ismerettség felé. Zenéjük általában ingyenes formában, kékzről-kézre, esetleg interneten terjed. Koncertjeiket általában a kis klubbokban tartják. Lemezkiadóik általában nem túl ismert, független kiadók.

Az alternatív zene témája

Az alternatív zene általában realista szemlélettel bír. Témájában a mindennapi, általános dolgok kerülnek felszínre. Ezek a témák általában társadalmi problémák, de lehetnek szerelmi témák is, vagy egyéb érzelmi állapot. Gyakran megjelennek többértelmű szavak, amiket az előadók több jelentésben is felhasználnak.

Ismertebb magyar alternatív előadók

  • 30Y
  • Heaven Street Seven
  • Kaukázus
  • Kispál és a Borz
  • Vad Fruttik
  • Quimby

Alternatív zene a mainstream médiában

  • MR2 Petőfi Rádió - mr2.hu

 

 

 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://alternativ.blog.hu/api/trackback/id/tr731640544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yuccer 2010.02.10. 18:59:53

Hát igen, de talán a Quimby-t kihagytad. És van még nagyon sok kisebb is, pl a Nulladik Változat, aminek régebben még a Kispál volt az előzenekara! (!)
Amúgy meg Heaven Street Seven most lesz Székesfehérváron, ráadásul akusztik. Itt:

www.okh.hu/component/option,com_frontpage/Itemid,1/

Kovács B. 2010.06.25. 15:46:20

Az elmúlt harminc év jelentősebb magyar alternatív és underground zenekarai:

30Y, Albert Einstein Bizottság, Amorf Ördögök, Anima Sound System, Balaton, Batu Kármen, Biorobot, Budapest Bár, Colorstar, Csillagtér, Csík Zenekar, Csókolom, Európa Kiadó, Gyökkettő, Hangmás, Heaven Street Seven, Hiperkarma, Illúzió, Jurij, Kafkaz, Kaukázus, Kéményseprők, Kinopuskin, Kiscsillag, Kispál és a Borz, Kistehén Tánczenekar, Kontroll Csoport, Kontroll Z, Lenolaj, Magashegyi Underground, Manökken Proletarz, Mumpsz Kontra Bánat, Műholdak Felhők Csillagok, Neurotic, Pál Utcai Fiúk, Pamut, Pedig, Peet, Péterfy Bori & Love Band, Pluto, Projektf, Quimby, Rejtély, Sajnosbatár, Specko Jedno, Superego 3, Szóda, Tai Chi Teacher, Tape Underground, Trabant, Ugatha Christie, URH, Vidámpark, Zagar

így teljes:)

Nebolah 2010.07.05. 17:32:02

@Kovács B.: valaki nagyon tájékozott!
Vagy honnan van a lista?

Kovács B. 2010.07.17. 12:28:11

@Nebolah: köszi, nincs listám, maximum a windows media plaxeremben, ezektől gyűjtöttem össze mindent amit tudtam. Könyvet tervezek a nyáron írni a magyar alternatív zene kialakulásáról. ja igen és kihagytam a felsorolásból a Nulladik Változatot, a Kortársakat és az Est Kornélt
süti beállítások módosítása